С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,362

Музикант на годината

Наградата връчи композиторът Виктор Чучков.

Наградата връчи композиторът Виктор Чучков.

Шуменският хор “Бодра песен” с диригент Деница Узунова спечели голямата награда “Музикант на годината” на предаването за класическа музика “Алегро виваче” на програма “Хоризонт”, съобщи пресцентърът на Община Шумен. Церемонията по награждаването беше през уикенда в зала 6 на Националния дворец на културата в София.

 
В 25-годишната история на наградите “Бодра песен” става първият колективен носител на голямата награда. Отличените в различните категории бяха избрани след проведена анкета сред слушателите на Българското национално радио. “В тази награда виждам протегнатата ръка на проф. Венета Вичева, която през 1963 година създаде този хор” – споделя Деница Узунова и благодари на всички, които са подкрепили шуменската формация по време на гласуването.

 
Хор “Бодра песен” получи отличието “Музикант на годината” и заради премиерното изпълнение в България на “Кратка меса” от Амборш Чопи, и защото певците вече два пъти са избирани за Европейски посланици на културата. Наградата бе връчена от композитора Виктор Чучков.

Коментари

  • Musikverein април 25, 2016 в 9:12 pm

    Поздравления!
    И повече нови попълнения!

  • Антоана април 25, 2016 в 5:17 pm

    Голям праз.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *