С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,705

Моят град

Шумен ще даде старт на образователно-патриотичната кампания „Моят град е моята крепост“. Събитието  ще се състои на 4 юни, понеделник, от 13.00 часа в Младежкия дом в града с участието на ученически отбори от Шумен, Варна, Русе, Добрич, Силистра, Търговище и Разград, съобщават от пресцентъра на Общината.

Инициативата е на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, в партньорство с Министерството на образованието и науката и има за цел да популяризира постигнатото в регионите, да накара децата да се гордеят още повече с родните си места, както и да открият предимствата им. Водещи ще бъдат актьорите Димитър Рачков и Васил Василев – Зуека, които ще изпитват децата под формата на викторини.

Министерството на образованието е селектирало чрез подбор по двама ученици-отличници в дисциплините история и география. Участници от всички области на страната ще премерят знания в няколко състезателни кръга. Първите четири събития ще бъдат полуфинали, като победителите от тях ще участват на финала, който ще се проведе в град София. На него ще бъдат определени победителите и ще бъдат връчени наградите. Инициативата ще бъде съпътствана от атрактивна програма, игра с публиката със забавни въпроси, скечове и музикални изпълнения.

В рамките на кампанията ще се проведат общо пет събития в различни градове на страната – Шумен, Кюстендил, Стара Загора, Габрово и София.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *