Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 548

МОЛ до Практикер

Първа копка за изграждането на нов търговски център ще направи ръководството на “ПРАКТИКЕР РИТЕЙЛ” ЕООД в Шумен.  Церемонията ще се състои на 16 юли 2019 г., вторник, от 12,30 ч. на бул. „Симеон Велики“ № 37, до едноименния хипермаркет. Стартът на строителството ще бъде даден от Любомир Христов, кмет на Община Шумен и Тодор Белчев, председател на съвета на директорите на „Видеолукс Холдинг”. Веригата за дома и градината Praktiker е собственик на терена и инвеститор в проекта.

Според шуменския кмет новият търговски център ще има 2000 кв. м разгърната застроена площ и в него ще се обособят магазини  на четири вериги за дамскa и мъжка мода, спортни облекла и дрогерия. “Практикер” ще построи сградата, а фирмите ще бъдат наематели. С разкриването на такъв голям търговски център, районът ще се облагороди и ще се оживи още повече, каза Любомир Христов.

В началото на 2017 г. компанията “Видеолукс Холдинг” купи парцел /бившата маслобойна/ от израелската “Плаза Шумен”, която почти десет години не построи планирания и широко рекламиран МОЛ на терена.

Очаква се след завършването откриването на новия обект, в този район на Шумен да се оформи привлекателна търговска част при наличието на Практикер, Кауфланд, Технополис, а сега и магазини на нови вериги.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *