С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 69

Млад, но не зелен

Веселин Пенчев, 26 г.

Веселин Пенчев, 26 г.

26-годишен председател си избраха днес шуменските социалисти на инфарктна и рекордно дълга отчетно-изборна конференция.

Веселин Пенчев е най-младият общински лидер за цялата история на БСП-Шумен.

Конференцията продължи половин денонощие. Пострадали няма.

Изборът на председател премина в два тура. В първия участваха трима кандидати – Анатоли Стоянов, Веселин Пенчев и Красимир Костов.

Преди това от общо седмината номинирани отвод си направиха досегашният областен лидер Тодор Тодоров, Николай Калев, Ивайло Йорданов и Георги Георгиев.

При първия таен вот Анатоли Стоянов поведе с 49 гласа, Веселин Пенчев събра 45, а Красимир Костов – 27 и отпадна от състезанието. Тъй като никой от първите двама нямаше 50+1 от всички гласове, се пристъпи към балотаж.

Организаторите на конференцията успяха да запазят кворума на уморените делегати и за повторното гласуване, което започна след 18 ч. След балотажа от урната излязоха 50 гласа за Веселин Пенчев, 46 за Анатоли Стоянов и 3 невалидни бюлетини.

Втори тур

Втори тур

“Още съм развълнуван, конференцията беше дълга и изтощителна. Със сигурност оттук нататък предстои много работа, много срещи с хора, много разговори, в партийните организации има доста неща, които трябва да се изгладят. Раздорите и търсенето на вина в една партия, която е паднала от власт, са неминуеми, но ще търсим единение и консолидация, защото БСП трябва да се развива. Хубаво е, че има основа, върху която да се стъпи”, оптимист е новоизбраният председател.

“Приоритет ми е да се изчисти имиджът на БСП-Шумен и да покажем, че сме отворени за проблемите на хората, че ги чуваме и че ги отстояваме. Общинските съветници сега не са много активни, но ще усилим срещите с хората по кварталите и по селата”, добави Веселин Пенчев, който е и общински съветник. Той е член на БСП от 18-годишен. Завършил е право и работи като адвокат към Шуменската адвокатска колегия.

Народният представител Иван Иванов сподели, че очаква от новото ръководство на общинската организацзия да възстанови доверието на хората към партията, разклатено след загубата на последните избори. “Очаквам това да проличи още на предстоящия президентски вот. На тази конференция стана ясно, че партийните организации искат подновяване на кръвта, млад човек – избрахме го и от него се очаква да заработи още от утре”, каза Иванов.

Веско Пенчев поема поста от Тодор Тодоров (в дясно) след 4-годишен мандат

Шуменските социалисти избраха днес 41 членове на общинския пленум на партията, одобриха 10 делегата за конгреса на БСП в началото на май и номинираха за национален лидер Корнелия Нинова.

IMGP3334

IMGP3340

IMGP3341

Интегралната бюлетина за първия тур

Анатоли Стоянов загуби с малко и поздрави новоизбрания председател

Коментари

  • Тотьо април 19, 2016 в 8:54 pm

    Не е зелен, защото е червен!

  • Не ми пука за БСП април 18, 2016 в 12:01 pm

    Толкова безхаберен и политически импотентен, колкото и конкурентът му.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *