Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 826

Млади следотърсачи

Продължават занятията на децата от клуб „Млад полицай“  от лятната работилница към РБ „ Стилиян Чилингиров“ – Шумен, съобщи говорителят на шуменската полиция Ася Йорданова.  Днес инсп. Ирина Панова от Детска педагогическа стая, която им води обучението ще ги срещне с криминалисти, които ще им покажат как се търсят следи и се  вземат отпечатъци.

Заниманията започнаха в началото на седмицата, когато учениците се запознаха отблизо с полицейската професия. Разгледаха помещенията за задържане и за разпознаване в районното управление, запознаха се с оперативния дежурен, който приема сигналите за престъпления и нарушаване на обществения ред.  С инсп. Мирослав Миронов си припомниха основните правила за безопасни игри през лятото, позволените места за каране на велосипеди и тротинетки.

Запомняща беше срещата им с полицейските кучета вчера в питомника на полицията в Шумен.  Старши полицай Ивайло Панайотов ги запозна с част от ежедневната им тренировка. Децата с интерес проследиха как кучетата изпълняват командите на своя водач. Научиха, че първата професионална школа за кучетата започва на 7 -8 месечна възраст и че до тази възраст занятията им преминават под формата на игра. Утре едноседмичните занятия ще приключат със симулативен съдебен процес, по време на който инсп. Панова ще разясни какво е престъпление и какви са последствията от извършване на противоправни деяния.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *