С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 498

Младежки обмен

Възможностите за участие в програмите „Еразъм+“ и „Европейски корпус за солидарност“ за младежи е темата на информационна кампания, която ще се състои на 11 октомври, понеделник, от 11.00 до 15.00 часа на площада пред Драматично-кукления театър „Васил Друмев“. Събитието се организира от фондация „Подобри“ и е част от инициативата „Time to move“ на мрежата „Евродеск“. По време на кампанията консултанти ще отговарят на въпроси, свързани с образованието в чужбина и осъществяването на младежки обмен по двете програми. Ще бъдат разяснени различните възможности за мобилност и как фондация „Подобри“ може да помогне на младите хора в процеса по намирането, кандидатстването и участието в програми за международен обмен.

Фондация „Подобри“ е първата „Евродеск точка“ в Шумен. Мрежата „Евродеск“ е създадена от Европейската комисия като част от програмата „Еразъм+“. Основната й цел е да разпространява информация за образованието и мобилността на младежи, както и да консултира организации и млади хора по програмите „Европейски корпус за солидарност“ и „Еразъм+“. Мрежата се управлява от организации на национално ниво, като за България това е Центърът за развитие на човешките ресурси (ЦРЧР). Тяхната отговорност е да координират и предоставят информация за програмите за мобилност.

Ролята на фондация „Подобри“ като „Евродеск точка“ е да разпространява тази информация на местно ниво, да помогне и подкрепи младите хора в желанието им да участват в програмите за мобилност, както и да реализира събития за популяризиране на програмата „Еразъм+“. Целта на фондацията е чрез новата дейност да допринесе за информираността на шуменските младежи по европейските въпроси и развитието на региона в сферата на международната мобилност.

Подробности тук:

https://www.facebook.com/events/159521299708297

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *