С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,542

Минута мълчание

resizeКметът Любомир Христов призовава гражданите на Шумен за минута мълчание в памет на жертвите на атентатите в Париж. „Нека по този начин да изразим нашата съпричастност към скръбта на близките на загиналите, да подкрепим френския народ в този труден момент и да се противопоставим на тероризма“, мотивира призива си Христов, цитиран от пресцентъра на Община Шумен.

Европейският съюз също прикани всички европейци за минута мълчание в 13 часа днес, 16 ноември, българско време в памет на жертвите на атентатите в Париж.

В съвместна декларация на лидерите на страните членки и на институциите на Евросъюза се казва: ”Европейският съюз е дълбоко опечален и в траур след нападенията в Париж. Това е нападение срещу всички нас. Ще се изправим срещу тази заплаха заедно, с всички необходими средства и непоклатима решимост”, се казва в декларацията.

В 13 часа цялата администрация на областния управител Донка Иванова излезе пред сграда в памет на загиналите в Париж. “Този терористичен акт е посегателство срещу свободата, удар срещу демократичните ценности и днес всички трябва да сме единни в този тежък за Франция и за цяла Европа момент”, каза Донка Иванова.

!!IMG_2541

!!IMG_2542 (1)

 

Коментари

 • Шмоко от зоокъта ноември 16, 2015 в 7:05 pm

  Loveca_
  Никоя религия не е по-голяма от човека. Българите имаме също достатъчно поводи да не долюбваме исляма заради ексцесиите по време на Османската империя. Общочовешките ценности трябва да важат за всяка религия. Ако някоя не се съобразява с тях, няма място на този свят!

 • Loveca_ ноември 16, 2015 в 2:44 pm

  Те сами си го причиниха като се подиграваха със символ на чужда религия.

 • Varg ноември 16, 2015 в 1:19 pm

  Ахахахахахахахахаа

 • Шмоко от зоокъта ноември 16, 2015 в 12:12 pm

  Тревожно е, колко много хора злорадстват за ставащите атентати в “Гейропа”, както те я наричат, сякаш наши роднини и близки не са там и нашето битие не е свързано с Обединена Европа…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *