С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,954

Министър Росен Карадимов бе в Шумен

Индустриалните паркове в Шумен и Търговище са локомотивът, който ще допринесе за икономически растеж на региона. Те са ключови и за реиндустриализацията на България и преодоляването на регионалните дисбаланси, защото привличат инвеститори с висококвалифицирани работни места. Така младите хора ще останат в регионите. Това заяви министърът на иновациите и растежа Росен Карадимов в Шумен на среща с кмета проф. Христо Христов и представители на местния бизнес.

Министърът Карадимов бе придружен от Деляна Иванова, изпълнителен директор на надзорния съвет на Българската банка за развитие. По време на визитата си те посетиха Индустриален парк-Шумен, където заедно с кмета проф. Христо Христов и Николай Тончев – изпълнителен директор на „Индустриален парк Шумен“- АД, проследиха производствения процес на едно от предприятията. Индустриален парк в Шумен получава 3,6 млн. лв. безвъзмездна помощ по линия на Министерството на иновациите и растежа. Размерът на безвъзмездна помощ за втория проект в Шумен – индустриален парк Мадара, е 13,3 млн. лв. “Единственият град, който спечели финансиране за два проекта, е Шумен“, каза още Карадимов. Визитата на министър Карадимов продължи с брифинг с представители на медиите в Община Шумен, в който се включи областният управител Бейнур Ахмед и заместник-кметове.

По-късно, по време на срещата с представители на бизнеса в града, бяха обсъдени актуалните процедури по европейските програми към Министерство на иновациите и растежа, мерките по Закона за насърчаване на инвестициите, възможностите за подкрепа на бизнеса от страна на Българската банка за развитие, както и развитието и финансирането на индустриалните паркове и зони. По време на форума представителите на бизнес организациите в града имаха възможност да задават въпроси, относно начините за кандидатстване по европейски програми, с цел финансиране.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *