С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,889

Министър Галин Цоков е в Шумен   

Областният управител на област Шумен проф. Добромир Добрев проведе работна среща с министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков, който днес е на посещение в Шумен. Коментирани бяха състоянието на образователната система в област Шумен, качеството на обучението и перспективите за развитие с оглед  необходимостта от трансформация на училищната мрежа на средното образование, съобщават от пресцентъра на областната администрация.

Акцент в разговора беше създаването на необходимата организация за преминаването на учениците на едносменен режим на обучение. Областният управител проф. Добромир Добрев изрази позицията си, че максимално бързо в област Шумен във всички учебни заведения трябва да бъдат създадени условия да се учи в една смяна. Проф. Добрев заяви, че очаква това да се случи със съвместните усилия на Министерството на образованието и науката, общините и ръководствата на училищата и разчита на съдействието на министър Цоков да бъдат подпомогнати училищата.

Относно необходимостта от трансформация на училищната мрежа областният управител заяви, че е необходимо да се активизира съвместната работа между общините, работодателите, родителите и Регионалното управление на образованието, защото намаляват децата във всички общини и промените в училищната мрежа са наложителни.

В рамките на посещението си в Шумен министър Цоков ще има среща и с учениците и колектива на Второ основно училище “Д-р Петър Берон”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *