С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,082

Министърът на туризма идва в Шумен

Министърът на туризма Илин Димитров ще посети през март Шумен, където ще проведе неформална среща с представителите на туристическия бизнес в общината. Това стана ясно днес по време на откриването на 39-ото издание на  Международното туристическо изложение „Ваканция и Спа експо“ в Интер експо център в София, съобщават от пресцентъра на общината. Министърът прояви интерес към шуменския щанд и пожела успех на изложението.

„Земя на първите“ е мотото, под което организаторите представят първите за България събития в областта на държавността, образованието, културата и стопанския живот, които са се провели в Шумен, както и богатото историческо наследство на региона. В програмата е предвидена и специална томбола със 150 атрактивни награди. Късметлиите могат да спечелят печатни и сувенирни материали на туристическите обекти, които се намират на територията на община Шумен. От Общинското предприятие „Туризъм, публични прояви и атракции“ са подготвили и ваучери за посещение на Мемориалния комплекс „Създатели на българската държава“. Участниците в томболата имат шанса да спечелят и необикновена фотосесия в Сребровата къща, която е част от „Стария Шумен“. Там, с помощта на професионално осветление и техника, посетителите ще могат да се пременят с някои от 130-те автентични ретро костюми и да се снимат за спомен.

Сред наградите са също посещение и дегустация във винарската изба в шуменското село Царев брод, където се произвежда бяло вино от българския сорт грозде „Гергана“, създаден през 1976 година. Днес избата „Царев брод“ го възражда като екзотичен пример от недалечното минало, а лозовите масиви на винарната са единственото място в страната, където се отглежда този сорт грозде и се предлага виното „Гергана“.

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *