Справя ли се правителството с COVID-19 кризата?

or

гласували: 492

Милост за светофара!

Поредното покушение срещу светофарната уредба до Автогарата е извършено през миналата нощ.   Снимка: Хрисимира Милкова

Фолксваген Голф с транзитни номера буквално е отрязал светофарната уредба на кръстовището на бул. “Мадара” и ул. “Добруджа” до Автогарата, съобщи Стойчо Стойчев от пресцентъра на Община Шумен. “Само за последната седмица на територията на община Шумен пътнотранспортни произшествия поради несъобразена скорост и шофиране под въздействие на упойващи вещества са причинили материални щети на стойност около 15 хил. лева.” – обясни Стойчев. Възстановяването на съоръжението щяло да струва по думите му не по-малко от 6 хиляди лева.

От общината припомниха и ПТП-то от миналата неделя на бул. “Симеон Велики”, когато пиян водач с аудито на баба си разби три осветителни стълба. Както Шмоко.бг писа щетите за общината само от това ПТП са също ок. 6 хиляди лева.

Сериозна серия от погроми на пътно транспортната инфраструктура в града имаше и в интервала между Коледа и Нова година. Сумите, които плаща Общината за възстановяване на разрушеното от недобросъвестни водачи са сериозни, а процедурата по възстановяването на средствата е изключително тежка и продължителна. “Отделна тема е, че това са пари, които могат да бъдат оползотворени, например за благоустрояване, ако всеки се отнася по-отговорно към шофирането.” – коментира Стойчев.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *