С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,786

Местят спирката на Дибич

Автобусната спирка на разклона за с. Дибич ще бъде преместена до паркинга на фирма „Енев“, а съществуващата сграда да бъде премахната. Това реши на свое заседание днес Областната комисия по безопасност на движението, свикана от председателя й Петко Шаренков, зам.-областен управител.  Предвижда се на  главния път от Шумен за Карнобат да бъдат поставени ограничителни знаци за ограничение на движението до 60 км. в час. Освен това с ограничителни съоръжения ще бъде затворен обособеният нерегламентиран път, който се използва за преминаване на селскостопанска техника. Спирковият заслон трябва да бъде преместен до 15.06, както и поставянето на ограничителните съоръжения. За промените е изпратено уведомително писмо до кмета на Шумен Любомир Христов. Цялата реорганизация се възлага да бъде организирана от кмета на с. Дибич Христо Йорданов.

Решението се налага заради факта, че покрай кръстовището автомобилите се движат с повишена скорост, а преминаващите пешеходци стават предпоставка за пътно-тронспорти произшествия.

Обсъдена е била възможността на участъка да се изгради кръгово вижение, но според Шаренков това ще струва много пари и време. Според представителя на Пътна полиция участъкът не позволява изграждане на кръгово движение, тъй като по него се движат извънгабаритни превозни средства.

Представителят на община Шумен предложи за намаляване на скоростта да бъде поставена шумяща маркировка, но идеята му бе отхвърлено заради нейната малка трайност на маркировката и необходимостта да се подновява всяка година.

Според  Диян Банков от „Шумен Автотранспорт“ промяната означава заменяне преминаването през кръстовище с преминаването през прелез – „Ако това е осигуряване на безопасност, приемам“, коментира Банков. На същото мнение бе и Валентин Кулев, който заяви, че това преместване води до увеличаване на конфликтните точки, вместо до облекчаване на ситуацията.

От Пътна полиция поеха ангажимент да контролират движението при осъществяване на  промяната.

Комисията прие и отчетите на общините за подновяване на хоризонталната и вертикалната маркировка, както и пътните знаци. Работна група ще извърши проверки от края на май до средата на юни.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *