Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 729

Мерки срещу заразата

Взети са всички противоепидемични мерки след регистрираните четири нови случая на COVID-19 в област Шумен, информират от пресцентъра на Областната администрация. Към настоящия момент спрямо останалите лица в лагера на руските граждани, работещи по газопровода „Балкански поток“ край Нови пазар, където възникна заразата, са взети всички необходими противоепидемични мерки за недопускане разпространението на вируса. Създадена е добра организация за обслужването на работниците при пълно взаимодействие и координация на местата власт, санитарните власти и фирмата.

Заради регистрираните нови 4 случая областният управител проф. Стефан Желев свика днес заседание на Областния кризисен щаб, на което беше обсъдена епидемиологичната обстановка, на което присъстваха ръководителите на РЗИ, ОД на МВР, МБАЛ Шумен и ЦСМП, кметовете на Шумен и на Нови пазар, както и представители на фирмата, ангажирана със строителните дейности по изграждането на газопровода „Балкански поток“ на територията на област Шумен, откъдето са заразените лица.

Както вече съобщихме, новите регистрирани случаи са на работници, пристигнали в България за работа по изграждането на трасето на газопровода край Нови пазар. Първият случай от 25 май е на 59 годишен мъж, който е настанен в инфекциозно отделение на МБАЛ Шумен с доказан COVID-19 и е в задоволително общо състояние. Директорът на РЗИ Шумен д-р Пепа Калоянова съобщи, че на 26 май от екипи на инспекцията са взети за изследване 118 проби, като при направените тестове три от тях са положителни за COVID-19. Тримата мъже са без симптоми, изолирани са на място при спазване на необходимите противоепидемични мерки. Групата работници е била под карантина след пристигането й в България. Работниците са настанени в специално обособен за тази цел лагер край Нови пазар, мястото е оградено и напълно изолирано, като пристигналите работници стриктно са спазвали разпоредбите и не са имали контакти с местното население.

От Областния кризисен щаб призовават за подкрепа на дарителската кампания „Помогни сега“ на община Шумен в израз на съпричастност за справяне с разпространението на COVID-19.

Банковата сметка на фонда е:

Уникредит Булбанк, Шумен

IBAN: BG24UNCR70001523957520, BIC: UNCRBGSF

Титуляр: Сдружение “Стопанска камара – Шумен”

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *