Добра ли беше за вас 2021?

or

гласували: 155

Мерак за кино

Десетки шуменци се подредиха на опашка за кастинга за статисти в най-новия филмов проект на режисьора Стефан Командарев с работното заглавие “Ало”. Пред читалище “Тодор Петков” с мерак за кино дойдоха ученици, пенсионери и работещи любители на седмото изкуство. Не липсваха и популярни в града личности като заместник-кмета по културата в екипа на Максим Иванов Петър Синджирлиев.

“Много познати ми пратиха линк с информация за кастинга, реших да се пробвам, ходил съм и по други места, интересно ми е. Участвал съм в кастинг на агенция за статисти във Варна, не са ме викали досега, но ще опитам и тук.” – разказа момче, дошло да се докосне до тайните на киноизкуството. “С шапка или без шапка. Ох, на фризьор съм след 2 дни.” – суетеше се с номерче в ръка друга кандидатка за кинослава. “Аз съм от хората, които обичат да пробват нови неща, досега не съм участвала в такива кастинги, реших да си пробвам късмета. Харесва ми, че е избран Шумен за снимките на този филм. Доста неща започнаха да се случват в града, има събития, свързани с Паметника, рекламата на БМВ, някак си биваме забелязани и ще е хубаво да стана част от тази филмова лента макар и като статист. Интересно е, бих опитала.” – разказа Анелия Велинова, една от участничките в кастинга.

За подогтовка за ролята си и да се запознае с местата, където ще има снимки и апартамента, в който живее героинята й в Шумен пристигна и актрисата Ели Скорчева. След 30-годишно отсъствие от киното Ели Скорчева, позната с участията си в “Адаптация”, “Дом за нашите деца” и “Търновската царица” ще пресъздаде главната роля на пенсионирана учителка, измамена от ало измамници. Алоджиите прибират спестяванията й, които тя събира за да направи надгробен паметник на починалия си съпруг. За да си върне парите самата тя става участничка в схеми за измами. Главната героиня живее живот, какъвто имат десетки хиляди българи от третата възраст, понякога посещава концерти на шуменската филхармония, изкачва се по стъпалата към Паметника. Паметникът “Създатели на българската държава”, който преди дни стана сцена на видео, анонсиращо новия модел на БМВ ще бъде “герой” и в лентата на Командарев. Мемориалът се вижда от прозореца на учителката, а самият филм ще се превърне в една добра реклама за Шумен. Една част от снимките ще бъдат реализирани в полицията, пощата, филхармонията и СУ “Сава Доброплодни”, както и по стъпалата към Паметника.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *