Маските: за (зелено) или не (червено)?

or

гласували: 129

Меморандум за сътрудничество

Меморандум за сътрудничество подписаха днес в Шумен Българско-турската търговско-индустриална камара  Търговско-промишлената палата на Пермската област на Руската федерация. Подписите си под документа положиха председателят на УС на камарата Фикрет Индже и представителят на палатата за България и Югоизточна Европа Юлия Борисовна Вавилова.

Според изпълнителния директор на БТТИК Венцислав Венков подобно споразумение ще постави началото на сътрудничество, което ще улесни достъпа на руския бизнес до България и турските пазари, а на бизнеса от Турция към Перм и Русия. “Идеята е да бъдем един посредник между турския бизнес и интересите му в Русия и обратно – на руския в посока към Турция. Разбира се и в България, защото Пермска област е почти два пъти по-голяма от България, с изключително богат минерален ресурс и забележителни природни богатства. Чрез сътрудничеството с Пермската палата можем да търсим сътрудничество и с други региони на Русия” – коментира преди подписването Венков.

“Нашият регион е един от най-богатите региони в Русия. На първо място с хора, но имаме големи и много добри природни ресурси. Територията на нашия край колкото тази на Германия, с население от ок. 3.5 милиона души. Дълго време нашият край беше затворен, по времето на социализма. Той беше един от най-важните военни региони на Русия. Сега работим по направление на бизнеса активно през последните пет години на територията на балканските страни. Наши фирми искат да работят с България и с Турция. Вече имаме опит от работата с български фирми, направихме тук три пътувания от Перм до България и две обратно в Перм с български бизнесмени. Това бяха много успешни пътувания, които доведоха до съвместни договори, вървят проучвания на съвместен бизнес на територията на България, искаме да разширяваме контактите и с Турция през БТТИК.” – коментира пред представители на шуменските медии Юлия Борисовна.

“Изключително сме щастливи днес да бъдем домакини и да посрещнем г-жа Вавилова. Това е нашата първа среща и искрено вярвам, че отсега насетне ще се срещаме много по-често, а срещите ни ще бъдат ефективни. Русия е изключително голяма страна, а Пермският район е ключово място, където има високи технологии и на тях им се отдава голямо значение. Всъщност каква е нашата цел с подписването на този меморандум – важна е комуникацията между хората, защото оттам тръгва всичко. С този документ ще положим началото на комуникацията, всяка камара си има своите членове, хора, които работят в различни сектори и браншове. Ние вярваме, че нашите бизнесмени и бизнесмените от Перм, както и от Турция ще могат да реализират добри проекти в синергия. Естествено предстои етап на опознаване и дай Боже след приключване на този период на пандемия – аз лично ще посетя Перм и ще бъда щастлив да бъда домакин на делегация от Перм.” – обясни идеята за споразумението и Фикрет Индже.

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *