С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,799

Меморандум за разбирателство

Нов Турско-български форум на търговско-промишлените палати /ТБФТПК/ , в който влизат Българо-турската търговско индустриална камара и Съюза на камарите и стоковите борси на Турция /TOBB/ бе създаден през миналия месец, съобщиха на пресконференция днес председателят на камарата Фикрет Индже и изпълнителният директор Венцислав Венков. Подписаният меморандум за разбирателство ще даде възможност 150-те членове на българо-турската камара да намерят бърз и кратък път до огромния пазар на Турция, каза Венков.

ТОВВ е основната и единствена институция в Турция, представляваща целия бизнес и предприемачите в който членуват 365 местни камари и стокови борси с 1,5 млн. регистрирани фирми и членове. Форумът се основава на по-нататъшното укрепване на инвестиционния климат и развитие на частния сектор в двете страни, както и от необходимостта от засилване и подпомагане на сътрудничеството за ускоряване на търговията и инвестициите между двете страни. Форумът ще зачита пълната автономност и независимост на отделните камари.

Дейността на ТБФТПК ще бъде свързана с координация и засилване на българо-турското сътрудничество по въпроси, които имат положително въздействие върху бизнеса, търговията, инвестициите, промишлеността, поддържане на бизнес- диалога, изграждане на стабилни мрежи за връзки между бизнес-партньорите, насърчаване и установяване на възможно най-добра свързаност от гледна точка на пътни артерии, инфраструктура, морски и въздушен транспорт и др.

Според  Венков интересът към индустриалните зони, включително и към шуменската от страна на турския бизнес е голям и това трябва да се използва и

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *