С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,889

Международен турнир по ускорен шах в Шумен

Шумен очаква шахматисти от цял свят това лято за най-големия международен турнир в България – Международният турнир по ускорен шах и блиц Опен „Шумен”, организиран от Спортен клуб по шахмат „Шумен”. За поредна година той ще привлече шахматисти от цял свят в „Арена Шумен”, където в периода 26-28 юли 2024г. ще се проведе едно от най- престижните за България шахматни състезания, съобщават от клуба.

Миналата година Опен „Шумен” събра на едно място 199 спортисти от различни кътчета на света – България, Канада, Франция, Германия, Гърция, Индия, Италия, Либия, Северна Македония, Румъния, Турция и Украйна – за да премерят сили в рамките на най-големия турнир по ускорен шах и блиц, който се организира в страната.

Наградният фонд тази година е общо 20 000 лева.

За тазгодишното издание на турнира вече има записани над 70 участници, сред които представители на България, Северна Македония, Украйна, Русия, Италия, САЩ и Индия, а организаторите от Спортен клуб по шахмат „Шумен” споделят, че очакват тази година състезанието да бъде още по-динамично и оспорвано и се подготвят за голямото събитие ежедневно.

“Нашата визия е да превърнем Шумен в шахматна столица на България. Смятам, че този турнир е сериозен атестат за мястото на града и на Спортен клуб по шахмат “Шумен” в шахматната игра в България”, коментира Илиян Хараланов, председател на СКШ “Шумен”.

Актуална информация за организацията и протичането на турнирите може да бъде намерена на официалните източници:

https://chess-results.com/tnr896734.aspx – за турнира по ускорен шах и https://chess-results.com/tnr896735.aspx – за блиц турнира, както и на сайта и Фейсбук страницата на Спортен клуб по шахмат „Шумен”.

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *