Добра ли беше за вас 2021?

or

гласували: 155

Медали от Русия

С четири златни медала от Първата международна младежка школа по информатика се завръща от руския град Казан младежкият национален отбор на България по информатика, който е воден от Бисерка Йовчева, ръководител на школа А&Б.

Младежкият национален отбор на България по информатика беше в Казан от 23 юни до 3 юли. В отбора участват Андон Тодоров, Константин Каменов и Георги Петков от СМГ, Виктор Кожухаров от МГ “Баба Тонка ” в Русе, Марин Йорданов от Школа А&Б и ППМГ – Шумен и Румен Михов от Школа Шикови и ППМГ – Ямбол.

Бисерка Йовчева беше в Русия като съпредседател на Международния научен комитет на младежката школа и като един от ръководителите на отбора. Злато в Казан извоюваха Андон Тодоров, Виктор Кошухаров, Константин Каменов и Георги Петков. Румен Михов се пребори за сребърен медал, а шуменецът Марин Йорданов се завръща с бронзов медал.

Марин Йорданов, А&Б и ППМГ

На националите информатици се наложи да се връщат у дома през Букурещ, тъй като заради Световното по футбол в Русия нямало билети за София. На отбора му предстои кратка почивка и на 7 юли заедно със старшия национален отбор заминава в Тимишоара, Румъния на Балканската Олимпиада по Информатика, обясни Бисерка Йовчева.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *