С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,924

Медали и лауреатски звания на шуменските информатици

През уикенда (7-9.06.2024) в Русе се проведе последното национално състезание по информатика за учебната година – Националния Летен Турнир по Информатика. Школа А&Б участва с 35 състезатели – 28 от Шумен, трима от Търговище и по един от Разград, Хасково, София и Бургас. Всички наши състезатели се представиха отлично. Повечето от тях получиха грамоти за отлично и много добро представяне, съобщи Бисерка Йовчева, ръководител на школа А&Б .

Със златен медал завърши състезанието Теодор Бонев от Бургас, а Александър Вълчев този път се окичи със сребро. Отлично беше представянето в група D, където Борис Бобев и Димитър Шапатов  се класираха съответно на четвърто и пето място. Като прибавим към това сребърния медал на Хрисияна Койнова в класирането за момичета и грамотата на Антонио Рахчев, може да се отчете изключително стабилно представяне на нашата D група.

В група С се проведоха последните контроли за младежкия национален отбор. И двамата състезатели от Школата – Николай Вълчанов от Шумен и Божан Иванов от Търговище успяха да се класират във втория младежки отбор на България. Заслужен бронзов медал в тази група в класирането за момичета спечели Фейза-Нур Фетхъева.

Най-впечатляващо беше представянето на състезателите от Школата в група В – второ място и сребърен медал за Симона Христова, четвърто и пето място съответно за Владислав Костов и Нермин Идириз, отлично представяне за Явор Василев и Здравко Николов, Златен медал за Симона и сребърен за Нермин в класирането за момичета. Да напомним тук, че те са две от четирите състезателки в състава на официалния отбор на България за момичета.

В група А освен, че Даниел Койнов запази лидерската си позиция в официалния старши национален отбор на България, той и Серкан Рашид са сред лауреатите на летния турнир.

Ръководители на учениците са Бисерка Йовчева,  Димитър Добрев, Цветелина Петрова и Цветелина Иванова.

Благодарности на ППМГ “Нанчо Попович“, I СУ „Свети Седмочисленици“ – Търговище и ППМГ “Акад. Никола Обрешков” за осигуряването на настаняването и транспорта на учениците.

Блестящо завършване на една изключително успешна учебна година. Школа А&Б ще закрие учебната година на 13.06. в четвъртък от 19:30 часа.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *