Справя ли се правителството с проблемите пред България?

or

гласували: 430

Медали за шуменските мажоретки

Мажоретките от шуменския спортен клуб „Ритмик“, които са част от националния отбор на България, се завърнаха със сребърен и бронзов медал от 24-тото Европейско първенство по батон туърлинг и мажоретни спортове, което се проведе в град Пореч, Хърватия, съобщават от пресцентъра на Община Шумен. В престижния форум взеха участие отбори от 11 държави – България, Румъния, Русия, Хърватия, Испания, Италия, Англия, Франция, Чехия, Словения и Словакия.

Шуменските момичета, водени от треньорите Мариола Спасова и Снежана Иванова, направиха отлично представяне и грабнаха сребърното отличие в категорията „помпони“ на състезанието по батон туърлинг. Състезателките спечелиха и бронзов медал в категорията „традиционални помпони“ в надпреварата по мажоретни спортове. 25 момичета от спортния клуб „Ритмик“ взеха участие в шампионата на Стария континент. Състезателките са ученички от СУ „Сава Доброплодни“, СУ „Йоан Екзарх Български“, ППМГ „Нанчо Попович“, ПЕГ „Никола Вапцаров“ и III ОУ „Димитър Благоев“.

Участието на шуменските мажоретки на Европейското първенство се осъществи благодарение на финансовата подкрепа на Община Шумен и спонсор. Следващото международно състезание, в което ще участват мажоретките от СК „Ритмик“, е Балканското първенство в Румъния, което ще се проведе на 7 и 8 ноември.

Освен от Шумен в състава на българския национален отбор за Европейското първенство бяха включени и мажоретки от Нови пазар, Хасково и Свиленград. Българските състезателки завоюваха общо едно второ и три трети места в различните дисциплини на европейския форум, като това е и първо участие на България в състезание по батон туърлинг.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *