С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 799

Заслужил медицински колектив

МБАЛ Шумен получи днес отличието „Заслужил медицински колектив на община Шумен“ за 2021 г. Призът, с лика на Св. Иван Рилски, бе връчен на директора на болницата д-р Димитър Костов от кмета на Шумен Любомир Христов по време на сесията на Общинския съвет.
„Благодаря за високата оценка и за присъденото отличие. По принцип – и със звание, и без звание – МБАЛ – Шумен ще си остане основното лечебно заведение в нашата област, което в 85% от времето изпълнява ролята и на семеен лекар, на спешна, доболнична и всякаква помощ. От друга страна, болницата е ковачница на кадри. Там са получили знания и умения много от лекарите. Според мен, за да бъдеш добър лекар, задължително трябва да си работил в болницата, да видиш как се поставя диагноза, как се лекува.“, каза пред общинските съветници д-р Костов, приемайки наградата.
Благодарности към колектива на МБАЛ отправи и кметът Христов: „Благодарим ви за стотиците спасени животи. Утрешният ден на много хора от нашия град зависи от вас. Пожелавам на всички работещи в болницата здраве и щастие“.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *