С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,533

Мая в Шумен

1506sh01-Maya_ManolovaМая Манолова ще призове жените народни представителки от различни партии за съвместни действия против идеята пенсионната възраст и стажът за пенсиониране при двата пола да е еднакъв. “Не е нормално жените да влачим работа, семейство, да вземаме важни решения и в крайна сметка да се пенсионираме наравно с мъжете. Очаквам подкрепа от депутатите жени защото това е абсолютно несправедливо предложение за българските условия”, каза Мая Манолова в Шумен преди среща с местните контролни партийни комисии.
Тя посъветва политическите сили, включително и управляващите, да спрат да си играят с огъня и да рискуват гражданския мир. “Това са конфликти, които се подклаждат допълнително отвън от сили, чакащи дивиденти за изборите. Субектите са различни – агитките, които ходят по тези невралгични точки, управляващите, които имат възможност да демонстрират сила и да респектират ромските лидери, за да искат услуги за изборите. На първо място там проблемите са социално-икономически и все някога решаването им трябва да започне. Генерирането на такава бедност и неравенството, на такъв драстичен разрив в стандарта на живот между най-бедните и най-богатите, е взривоопасно”, предупреди Манолова.
От собствентата си партия тя очаква да си потегне редиците преди изборите и да спре с междуособните войни. “Време е ръководството на БСП да даде ясен знак за край на братоубийствените баталии. Все по-трудно мога да обясня на привържениците на лявата идея защо знакови лица в БСП си губят времето в безплодни разправии, вместо да демонстрираме активно опозицонно поведение и да атакуваме нашия основен противник, който ежедвенно ни дава повод за това”, каза Мая Манолова и призова социалистите да тръгнат като отбор към местните избори наесен.
В Шумен тя посети Копмплексния онкологичен център, който близо месец протестира всеки ден срещу идеята на Петър Москов за сливане с МБАЛ. “Първо мислех да призова министъра да дойде да види как се работи тук, но като разбрах как е приключило посещението му в Бургас, се отказах, за да не свърши маса поразии и тук. Онкоцентърът в Шумен има техника и сграда за милиони и при едно сливане по-скоро МБАЛ ще стане общинска, отколкото онкоцентърът – държавен”, каза Манолова.

По нейни думи инатът на д-р Москов е притеснителен. В новия вариант на закона идеята за сливания вече била замаскирана. Записано било, че към МЗ ще се сформира комисия, подчинена само на министъра и решенията й няма да подлежат на съдебен контрол. Манолова призова Москов и финансовия му колега Горанов да внесат най-сетне актуализация на бюджета на НЗОК, за да не бездейства медицинската техника заради лимитите. “Не се прави така здравна политика. Той (Москов) си я кара на проба-грешка, пипам тук, развалям там, но от това напомпаният му от антиромското говорене рейтинг само ще падне. Казвам го, защото на него райтингът му е най-важен”, каза Манолова.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *