Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 565

Математиката на върха

Математика с английски език в ППМГ “Нанчо Попович” е профилът, в който се влиза най-трудно и с най-висок минимален бал през тази година в училищата в Шумен с прием след VII клас. Това показва справка с максималните и минималните балове, постигнати при приема в Шуменска област. Последният приет в тази паралелка е с бал 388.500, а първият в класирането за същия клас има бал 478.000.

На второ място в своеобразното класиране на училищата и профилите е паралелката по изобразително изкуство  и английски език в СУ “Сава Доброплодни”. Там за да бъде приет кандидатът е трябвало да има бал минимум 347.750. На трето и четвърто място са отново две паралелки от ППМГ “Нанчо Попович” – природните науки с биология, химия и немски и икономическото развитие с английски език. Петото място според най-високия минимален бал е за “руската паралелка” в СУ “Сава Доброплодни”. Тази година усиленото изучаване на руски език е съчетано с софтуерни и хардуерни науки, информационни технологи и информатика.

По минималния бал може да се съди за наплива и конкуренцията при кандидатстване в едно училище – колкото е по-голям, толкова по-трудно е влизането. Максималният бал пък показва кои са “слабите училища”. Колкото по-нисък е посоченият максимален бал, толкова по-слаби ученици са приети в съответното училище. Пълната таблица с минималните и максималните балове можете да видите тук

Коментари

  • зимзелен юли 14, 2019 в 8:45 am

    Те това е! За фризьор / -ка се влиза с по-висок бал отколкото за първи чужд език немски в езиковата!!!!
    Яка им гърбина на учителите по немски в езиковата!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *