С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 69

Майстории 2022

Община Шумен и Народно читалище „ Напредък-1869“ организират Четвърти Национален панаир на занаятите и декоративно-приложните изкуства „Майстории“. Той ще се състои на 16 и 17.09.2022 г. по пешеходната зона на бул. „ Славянски“, съобщават организаторите.

Участват майстори от Шумен и региона, от В. Търново, Г. Оряховица, Варна и Силистра. Ще бъдат представени български шевици, бижута от метал и мъниста, керамика, фриволите, плъстене на вълна, плетене на една кука, плетене с мъниста и царевична шума, шекерджийство. От декоративно-приложните изкуства ще видите пирография, плетене с мъниста, рисувана керамика, бебешко плетиво. Колекцията от месали и везани възглавници ще ви пренесат в уюта на старите българските домове. Кукли в народни носии ще ви пренесат също назад времето. Малки и големи може да опитат да направят своите първи стъпки в майсторенето.

Заповядайте да видите и да си купите нещо ръчно измайсторено и с много любов сътворено, канят организаторите.

Официално откриване ще бъде на 16.09.22 г. от 11.00 ч. с участието на Танцова формация „ Фамилия Европа“ и ТХ „ Планинско ехо“ при читалището. Изложението и демонстрации на различни майстори можете да наблюдавате до 19 .00 ч. Изложението ще продължи и на 17.09.22 г. от 10.00 ч. до 16.00 ч.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *