Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 806

Майка с присъда за…

Жена от село Кочово е осъдена на три месеца затвор условно, защото скъсала всички учебници на 12-годишния си син. Казусът е квалифициран като унищожаване на чужди движими вещи – обществено имущество на стойност 134.51 лева.

40-годишната Емине М. била от контингента на социалните служби във Велики Преслав, тъй като имала 6 деца и отглеждането им й създавало видими проблеми.  През август 2018 година Емине била съдена и осъдена вече веднъж заради децата, след като прокурор внесъл обвинение срещу нея, че през август 2017 ги оставила без надзор и достатъчно грижа и така създала опасност за тяхното развитие.

През май т. г. служители на центъра за обществена подкрепа във Велики Преслав сезирали Детската педагогическа стая в града за нов инцидент в семейството на Емине. Оказало се, че майката в пристъп на гняв скъсала до един всички учебници на сина си, шестокласник в СУ „Черноризец Храбър“ във Велики Преслав. Започнала проверка по случая, която отново завършила в прокуратурата.

След като проучило деянието, обвинението констатирало, че 11-те броя учебници по различни предмети са собственост на СУ „Черноризец Храбър“ и вкарали в съда обвинителен акт за унищожаване на чужди движими вещи. „Не сме страна по делото, от нас само искаха да дадем цената на учебниците и информация от кои издателства са.“ – коментира днес директорката на учебното заведение Жасмина Станчева.

Съдия Дияна Петрова от Районния съд във Велики Преслав признала Емине М. за виновна, а тъй като учебниците били оценени на 134.51 лева и случаят минавал за маловажен, я осъдила на три месеца лишаване от свобода, като изпълнението на наказанието било отложено за срок от три години.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *