Справя ли се правителството с COVID-19 кризата?

or

гласували: 492

Мадара остава в Шумен


Село Мадара остава съставна част от община Шумен. Това показват резултатите гласуването при проведения вчера местен референдум. На него жителите на селото трябваше да отговорят на въпроса: „Съгласни ли сте село Мадара да се отдели от община Шумен и да се присъедини към съседната ни община Каспичан?“.
Допитването показа, че в него с отговор „Да” са гласували само 93-ма мадарчани, а отговор „Не” са дали 286 гласоподаватели.
В референдума са участвали 381 от общ брой 904 т.е. повече от 40% /361.60/ от гражданите с избирателни права в с. Мадара, община Шумен, сочат данните на ОИК.
От общия брой гласували /381/ с отговор „ДА“ на въпроса от референдума са отговорил 93 гласоподаватели, което представлява 24.41 % от участвалите в референдума избиратели, т.е. по-малко от половината от участвалите в референдума избиратели.
Предвид на получените резултати ОИК – Шумен обявява за неприето предложението село Мадара да се отдели от община Шумен и да премине към община Каспичан.
Решението може да се обжалва по реда на чл. 42, ал. 1 от Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление пред Административен съд Шумен, в 7-дневен срок от обявяването му.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *