Справя ли се правителството с COVID-19 кризата?

or

гласували: 466

Магията на „Шумла“

С изпълнения на децата от ансамблите „Веселяче“ и „Звънче“ и на танцьори и певци от ансамбъла за народни песни и танци „Мадара“ завърши второто издание на фолклорния фестивал „Шумла“, който се проведе на поляните край паметника „Създатели на българската държава“, съобщават от пресцентъра на Община Шумен. На откритата сцена на фестивала шуменските танцьори представиха танцови композиции от различни етнографски области на страната и завладяха публиката с много енергия и талант. В програмата участваха и солисти от ансамбъл „Мадара“, които покориха зрителите с прекрасните си гласове.

 

По-рано сутринта, в пространството пред сцената на фестивала, зрители и участници се включиха в урок по народни танци. Ръководителят на детския танцов състав „Венче“ Димитрина Узунова припомни стъпките на най-обичаните български народни хора, а след това участници и зрители извиха голямо българско хоро. В тазгодишното издание на фестивала „Шумла“ се включиха певчески и танцови състави от цялата страна, индивидуални изпълнители, участници в кулинарната изложба и занаятчии, които представиха своето изкуство и майсторство в трите дни на събитието.

В неделя (5 септември) и в понеделник (6 септември) предстоят още няколко концерта на открито, които ще се проведат на поляните край паметника. Тази вечер от 19.00 часа ще пее попфолк певицата Бриана, а от 20.00 часа на сцената ще излезе поп изпълнителката Тита.

На 6 септември от 18.00 часа са предвидени забавления за деца, от 19.00 часа следва концерт на певицата Венета Калева, а от 20.00 часа за шуменци и гостите на града ще пее обичаната народна певица Славка Калчева.

От общинската администрация припомнят, че паметникът „Създатели на българската държава“ ще бъде затворен за посетители на 7, 8 и 9 септември поради заснемане на филмови кадри от компанията „Солент Филм“ ООД. Оттам уточняват още, че от компанията са поискали допълнително още един ден за снимки. Затова на 10 септември за времето от 09.00 до 20.00 часа достъпът до паметника също ще бъде ограничен.

Безплатни автобуси

Графикът за движение на автобусите на 6 и 7 септември е както следва: отиване – 17.00 и 19.00 ч. от общината; връщане – 21.30 и 22.00 ч. от паркинга на Информационния център.

Гражданите, които ще се качат на платото със собствен транспорт, могат да използват паркинга до Информационния център. При изчерпване на местата, ще се паркира вдясно на пътя в посока към Стария град.

За времето от 3 до 7 септември отпада забраната за движение на моторни превозни средства по панорамния път в часовия диапазон  от 6.00 ч. до 9.00 ч. и от 18.00 ч. до 21.00 ч., напомнят от общината.

 

 

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *