С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,889

Магическият реализъм на Бойчев

“Болница накрай света” на Христо Бойчев и режисьора Дамян Тенев е премиерното заглавие, с което ДКТ “В. Друмев” в Шумен ще изненада почитателите си. Представлението е утре,15.11.2023 г., от 19,00 часа на голяма сцена.
Основният конфликт в пиесата е сблъсъкът между реалността и фантазията. Кое е реално и кое е просто част от изкривената ни и деформирана самооценка? Къде е истината, в света, който ни заобикаля или в собствените ни съзнания? Къде свършва мечтата и нахлува страхът? Това са само малка част от въпросите, които се коментират в спектакъла.

В магическия реализъм на Бойчев мечтите се размиват в реалността и реалността в мечтите, всичко е взаимосвързано. Пиесата „Болница накрай света“ е текст за малкия човек и стремежа му към звездите. Това е приказка за слабостта, разказана с много любов и вяра.

Сценограф е Радостина Тенева, музиката е на Дамян Тенев. В спектакъла участват Илия Виделинов, Кольо Стайков, Вилиана Димитрова, Светлин Иванов, Пламен Петков, Янислава Линкова, Димитрия Милушева, Александра Михайлова, Стефан Мараджиев, Калин Пачеръзки.

 

 

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *