С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,542

Магазин за топлина

С два нови асортимента посреща втората година от съществуването си магазинът за пелетни съоръжения “Шумен терм”, дистрибутор на пелетни котли и камини на компанията “Грейко”. “В магазина предлагаме консултиране, проектиране, продажба на съоръжение, изграждане на инсталация и поемане на гаранция и следгаранционно обслужване.” – обяснява управителят и съсобственик на “Шумен терм” Йоан Тодоров.

Хитът в продажбите от едногодишното съществуване на магазина , а и въобще за производителя от създаването на “Грейко” досега е пелетната горелка. “Това е едно “всеядно животно”. Може да работи с нискокачествени пелети, включително с агропелети, комбинирани горива, но особеното е, че може да работи с тях без да има нужда от често почистване. Може да се изгори един тон пелети без да има необходимост да се почиства самата горелка, без да бъде спирана от експлоатация в продължение на месец и повече, така е разработена.” – разкрива механизма на работа на котела, подходящ за еднофамилни къщи управителят на “Грейко” Милен Владков.

Пелетната горелка не изисква ръчно почистване, което я прави предпочитано от много хора отоплително средство. Осигурена е система за самопочистване без прекъсване на горивния процес. Пред гости, приятели и партньори на “Шумен терм” Йоан Тодоров демонстрира и два модела, подходящи за отопление на апартаменти – пелетните камини “Грейко бижу” и “Грейко бижу дизайн”, които се пледлагат с мощност от 10, 16 или 25 kW.

“Това са камини, които имат добър контролер с цветен дисплей, могат да се управляват по интернет от смарт телефон, имат сравнително голям бункер, който може да събере три чувала, 45 килограма пелети и при оптимално горене да се зарежда веднъж на 3 дни” – представя дойстойнствата на моделите Йоан Тодоров. От Нова година в асортимента на магазина ще влезе и “Грейко Бижу Елеганс”, трети вариант на камината от тази серия, която е в процес на разработка. Интерес ще предизвика и т. н. суха камина, без водна риза, подходяща за отопление на едно по-голямо помещение. Съоръжението ще влезе в производствената листа на “Грейко инженеринг” вероятно от следващия отоплитгелен сезон.

“Наблюдава се все по-голям интерес към отоплението на пелетно гориво, а за изминалата една година успяхме да направим организация за предлагане на пелетни съоръжения и арматура, да консултираме клиентите, да им помагаме в проектирането и изграждането на инсталациите и, което е важно, да поемем 24-месечната гаранция и следгаранционното обслужване на място в Шумен.” – разказва още Йоан Тодоров. Фирмата поддържа аварийно обслужване, като се отзовава до 24 часа при възникнал проблем.

По случай годишнината от откриването на магазина беше отслужен и молебен за здравето на екипа на “Шумен терм” и техните клиенти. Магазинът се намира на бул. “Симеон Велики” в бившия салон на “Мототехника”.


Коментари

  • Петър декември 9, 2019 в 8:19 pm

    Много коректни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *