С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,533

Льобедел в Златната църква

Кметът на Община Велики Преслав д-р Александър Горчев посрещна днес следобед френския посланик Ерик Льобедел и съпругата му. Посещението е отговор на покана, която д-р Горчев отправи лично към посланика, при откриването на изложбата „Преславското съкровище. Преслав – средновековна столица на  България“ в националния и световен френски музей „Лувър“.

Посланикът на Франция реагира светкавично на поканата на кмета на Община Велики Преслав и пристигна днес в старопрестолнината, за да се запознае с Общината, с нейната история, с настоящето й и бъдещите й перспективи.

Темите, които обсъдиха д-р Александър Горчев и посланикът Ерик Льобедел, бяха свързани с възможности за обучение по френски език, развитието на винопроизводството и туризма, и промишлените мощности в Общината.

Г-н Ерик Льобедел предложи на кмета д-р Горчев да изпрати списък с градове, сходни по мащаб, характеристики и интереси с Велики Преслав, с оглед на бъдещо международно партньорство.

След срещата им  в сградата на Общинска администрация, посланикът на Франция и кметът на старата столица посетиха Археологически музей „Велики Преслав“ и Национален историко-археологически резерват „Велики Преслав“. В музея Ерик Льобедел и съпругата му с интерес разгледаха експонатите, а разходката им в резервата бе с акцент Златната църква.

„Френският посланик и съпругата му останаха очаровани и доволни от посещението си Велики Преслав.“ – сподели кметът д-р Александър Горчев.

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *