С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,705

Лудница по телефона

Над 15 човека само за един час са се оплакали в полицията в Шумен, че са им звънили измамници алоджии. Всички били атакувани на стационарните им телефони.

От отсрещната страна се представяли за полицаи и лъжели, че полицията е организирала акция за залавяне на телефонни измамници. Молели гражданите да им съдействат и ги инструктирали, ако получат обаждане от хора, които искат пари, да ги хвърлят през терасите, за да могат да бъдат заловени измамниците.

Всички потърпевши, които са се обадили в полицията, са получили информация да не предоставят никакви пари по никакъв повод на непознати хора. “НЯМА практика, в която полицаи да искат пари от граждани. Призоваваме хората да не се подлъгват, да не предоставят лични данни и по никакъв повод да не дават парична сума на непознати хора, мислейки си, че оказват съдействие на полицията”, пишат от пресцентъра на ОД МВР-Шумен.

Необходимо е също да се знае, че алоджиите убеждават хората да се обадят на несъществуващ телефон с номер 054 166, за да са сигурни, че говорят с полицай. Не прекъсват разговора и когато хората избират този номер, отново говорят с измамници.

“Уточняваме, че телефонът, чрез който се осъществява връзка с полицията, е 112. Ако имате съмнения, че се опитват да ви измамят, се обадете за съвет на дежурните в полицията. Телефоните са 054 877-221 и 054 854-510.”

Три от обажданията са били за изгодна сделка с климатици, за пострадал болен при взрив, както и от мним лекар, който уж щял да поставя златен пирон на мъж, който имал нужда от спешна операция.

Коментари

  • Тодор август 10, 2016 в 1:10 am

    И златните пирони са меки и се огъват. Между другото вече се слагат планки, изкуствени стави или една специална конструкция, която не е “пирон”, а система от пирони.

  • Loveca_ август 9, 2016 в 6:36 pm

    НЯМА практика, в която полицаи да искат пари от граждани. 😀

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *