С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,889

Лицензът дойде

Министерството на транспорта и съобщенията издаде лиценз на Община Върбица за международен автобусен превоз на пътници, съобщават от пресцентъра на общината. Предстои да бъдат назначени професионални водачи на закупените неотдавна 3 микробуса Ивеко, на които върбичани да се доверят за качествено обслужване и пълна отговорност.

По време на предизборната си кампания кметът инж. Мердин Байрям обеща на жителите на общината, че съвсем скоро ще имат междуселищен транспорт в общината. Лицензът бе последната документална подробност, която ще даде старт на Общинската транспортна фирма „Върбица транс“ ЕООД, която бе създадена по настояване и с действията на инж. Байрям. Приоритет на фирмата ще бъдат именно междуселищните превози, от които общината от години е лишена. Закритите пътнически линии, продажбата на общинската Автогара на изключително ниска цена, бе оставеното за инж. Байрям наследство. В годините той положи изключително много усилия, за да преодолее изоставането на върбишкия край и да го превърне в по-добро място за живеене.

Така в последните три мандата, в които той управлява община Върбица бяха асфалтирани почти на 100 процента пътищата в в града и селата, създадени бяха общински печеливши фирми, спортни салони, ремонти на училища и градини, сериозно облагородяване на средата за отдих и спорт с открития басейн, общински хотел, ВиК-мрежа, общинска болница, която скоро ще заработи, в ход е и строителството на общинско „Спешно отделение“. Изброеното далеч не е всичко, сторено в община Върбица под ръководството на кмета инж. Мердин Байрям, макар че част от проектите бяха задължение на държавата. Инж. Байрям пое риска да действа със собствени общински средства, затегна разходите, намираше най-добрата цена за строителство срещу най-качественото изпълнение, направи всичко възможно думата корупцията да не се отнася за община Върбица. И хората му повярваха, и му се довериха – за четвърти пореден кметски мандат, за който той има още много планове.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *