С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 835

Литературен конкурс

 

Национален студентски литературен конкурс “Боян Пенев-2018” ще се проведе в Шумен от 18 до 20 май. За участие в 41-ото издание са регистрирани 45 млади творци от 12 университета в страната, заяви доц. Юрий Проданов, преподавател в Шуменския университет и главен организатор на конкурса.

На 18 май от 13,30 ч. е официалното откриване пред Корпус  1 на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“, след което младите творци ще четат пред публика свои произведения.

За втория ден е предвиден поетически  пленер, който ще започне в 9,30 ч. в Голямата пещера НИАР „Мадара“. Негов модератор ще бъде Пламен Дойнов.

В същия ден, в Шуменския университет, за 15 ч., е насрочен поетически двубой, в който ще участват Александър Христов и Александър Николов. Секунданти ще отмерват постиженията, а публиката ще гласува за победителя. Автор на този формат е поетът Петър Чухов, победител в конкурса за наградата на името на Иван Пейчев.

За третия ден, на 20 май, е предвидена дискусия. Тя ще се състои в Трето студио на Радио Шумен – традиционен домакин и партньор на конкурса. Началото е в 10 ч.

В съпътстващата програма е предвидено представянето на книгите на Захари Карабашлиев „Хавра“ и на Пламен Дойнов „Балът на тираните“ То ще бъде на 18 май от 18 ч. в Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров“. През трите дни ще  бъдат представени  още четири книги на млади автори.

Награждаването на победителите ще бъде в 11,30 ч. пред паметника на Иван Пейчев.

Голямата награда е 500 лв. и е осигурена от Община Шумен, съобщи  Десислава Златева, началник на отдел “Култура, младежки дейности и спорт”. Предвиждат се парични награди и за 1, 2 и 3 място.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *