С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 789

Летни ремонти

В Община Никола Козлево започнаха активни строителни дейности по сгради, работа по водопроводи и преасфалтиране на улици и площадки. Средствата са от общинския бюджет, а  за всяка обществена поръчка има обявена процедура, каза зам.-кметът Иван Иванов.

В Никола Козлево приключи работата по подмяната на водопроводи, предстои да бъде обявена обществена поръчка за подмяна на ВиК-мрежата по ул. „Васил Левски“. Тече ремонт на малката сграда на училището на ул. „Васил Левски“. След завършване на ремонта ще бъде подменена ВиК мрежата по улицата и ще бъде преасфалтирана основно, каза Иванов.  След приключване на ремонта там, ще започнат строителни  дейности и по голямата сграда на СУ „Цанко Церковски“ в общинския център. Общинското предприятие извършва ремонт на читалищната сграда в селото.

Ремонтни работи има и в селата на общинския център. В с. Цани Гинчево приключи асфалтирането на централната, най-дълга, улица „Дружба“.

В с. Вълнари бе асфалтирана и ул. „Христо Ботев, която минава покрай училището и детската градина. Това пространство от години  тънеше в кал и беше доста неприятно за децата, коментира зам.-кметът.

Предстои преасфалтиране на ул. „Христо Ботев“ в с. Църквица, която също граничи с училището и детската градина.

Ремонти текат и по съблекалните на стадиона в с. Пет могили, изграждат се и тоалетни на язовира край с. Каравелово. Едновременно с това текат процеси по почистване и озеленяване на районите.

Част от строителните дейности се изпълняват от общинското предприятие, което дава възможност на общината да икономисва средства, които после влага в благоустройството на общинския център и селата, заяви Иван Иванов.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *