Подкрепяте ли проектокабинета на Слави?

or

гласували: 388

Лесовъд за ден

Близо 200 деца от II ОУ „Д-р Петър Берон“ и III ОУ „Димитър Благоев“ в Шумен се включиха днес в инициативата „Лесовъд за един ден“, която традиционно се провежда в началото на месец април, след Седмицата на гората. Празникът се организира от Североизточното държавно предприятие, ДГС-Шумен, РДГ-Шумен, Природен парк „Шуменско плато“ и горски педагози от ШУ „Епископ Константин Преславски“, ОДК, ДГС-Смядово и ДЛС-Паламара.

Децата поздрави директорът на РДГ инж. Емил Гелов, който им пожела да се забавляват, но и да научат много нови неща за гората и нейните обитатели.

След официалната част по откриването на инициативата децата се разделиха на 6 отбора, които последователно трябваше да минат през различни научни и спортни центрове. Там те имаха възможност да опознаят горските животни, да разберат как живеят обитателите на пещерите  и да участват в състезателни игри, които ги подготвят да се справят с различни ситуации по време на поход в планината.

Всеки един от малчуганите имаше възможност на си изработи медальон от дърво, на който да напише името си и да нарисува любимото си животно, цвете или дърво от природния парк. Децата направиха и картички от естествени материали  /цветя, листа, клонки и камъчета/, които да подарят на своите родители.

В края на празника всяко едно от децата получи раничка с лакомства, с която да може след това отново да обикаля из горските пътеки.

До края на седмицата „Лесовъд за един ден“  ще събере деца от всички стопанства на СИДП.

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *