Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 806

Къщичка за книжки

Дворна библиотека във вид на къщичка за книжки откриха днес в СУ “Сава Доброплодни”. Хрумването е на учителката на първокласници Мануела Недекова, а в реализацията й се включили родители на първолаци.

“Идеята се роди преди една година. Бях в Пловдив и в парка на града видях как хората използват къщичката за книга, почиват, връщат книгата. На мен много ми допадна, тогава учениците ми бяха в четвърти клас и те участваха в твърде много проекти, свързани с четенето, реших да отложа и да реализираме идеята с първокласниците. В момента, в който те станаха грамотни предложих на родителите да оставим нещо значимо в двора на нашето училище, родителите приеха идеята присърце и за ок. месец къщичката вече е факт.” – разказа след като започна попълването на къщичката с “обитатели” Мануела Недекова.

Замисълът е тази къщичка е да бъде постоянно отворена библиотека, в която всеки може да остави и да вземе книжка, когато усети потребност от четене. Има кът с беседка, може да се почете за половин час и да се остави книгата обратво в къщичката. Класният ръководител на първокласниците благодари на всички родители, които са я подкрепили в инициативата.

Коментари

  • слава април 19, 2019 в 11:25 am

    Направете къщички за птици, за книжките има библиотека !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *