С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,533

Кънчо и Генчо

33-годишният Кънчо С. и съучастникът му – 24-годишният Евгени Й., ще останат в ареста, след като днес, 20 юли 2017 г., състав на Шуменския окръжен съд уважи исканията на Окръжната прокуратура за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Те са привлечени като обвиняеми за грабеж на 91-годишна жена – престъпление по член 199, ал. 1, т. 2 и 4, във връзка с член 198, ал. 1 от Наказателния кодекс.

 

На 17 срещу 18 юли 2017 г. Евгени предложил на приятели си Кънчо да направят „удар“. Имал информация, че 91-годишната баба К. от село Имренчево разполага с 1000 лева. Жената живеела самотно от 50 години, след като останала вдовица.

След като прескочили оградата на дома й, Евгени счупил стъклото на преддверието на къщата, влязъл вътре и отключил вратата. Влезли в стаята, където спяла възрастната жена. Тя се събудила от шума от счупеното стъкло.  

Евгени започнал да иска парите  на възрастната жена. Тя обяснила, че има само 40 лева, след като си купила дърва. Евгени тършувал из стаята да търси скътани пари, а Кънчо му светел с мобилния си телефон.

В едно чекмедже 24-годишният мъж открил портмонето на бабата, в което имало 2 банкноти по 20 лева. Разкъсал възглавница, в която намерил найлонов плик с три банкноти по 50 лева, но продължавал да настоява за още пари.

За да принуди възрастната жена да разкрие къде си държи парите, Евгени я хванал за врата. Жертвата се изплашила и дръпнала ръцете му, за да не удуши. Тогава Евгени я ударил с възглавница в главата.

Жертвата разпознала по гласа Кънчо, когото познавала от дете, тъй като й бил съсед.

След като били разкрити, парите – предмет на грабежа, са открити и иззети от двамата обвиняеми. Двамата са рецидивисти, осъждани са неколкократно за тежки умишлени престъпления.

Определенията на Шуменския окръжен съд подлежат на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *