С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,716

Купи и медали от учителската спартакиада

С купи и медали се прибраха шуменските учители от Деветнадесетата международна учителска спартакиада, която се проведе от 28 август до 2 септември 2023 г. в к.к. Св. Св. Константин и Елена. Спортният форум се организира от Синдиката на българските учители и Българска работническа федерация „Спорт и здраве” с подкрепата на Министерството на младежта и спорта и е с международното  участие. В спортня форум взеха участие представители от Азербайджан, Полша и Таджикистан. Проведоха се състезания по 12 вида спорт, а именно: мини футбол, плажен волейбол, тенис на маса, шахмат, бридж, плуване, баскетбол (стрийтбол), дартс, петанк, спортна табла, теглене на въже и щафета “Бързи заедно”.

С радост и гордост споделяме, че Петър Петров, старши учител по история и цивилизации в СУ „Йоан Екзарх Български“ – Шумен,  се пребори за призовото първо място и златен медал в индивидуалната надпревара  по тенис на маса, в която участваха 32 състезатели, и бе с основен принос за завоюваното второ място в отборното класиране по тенис на маса.

Още двама представители от Шумен спечелиха медали по тенис на маса – Данаил  Петков от ПМГ “Н.Попович” завоюва второ място и сребърен медал, четвърто място и купа спечели Илиян Стойчев от Шесто ОУ “Еньо Марковски”.

Спартакиадата, реализирана през последните години и с подкрепата на Министерството на младежта и спорта, е символ на стремежа на СБУ към насърчаване на здравословния и активен начин на живот, утвърждавайки спортуването за здраве сред работещите в системата на предучилищното и училищно образование.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *