Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 565

Купа Козлево

Над 50 участници се включиха в колоездачното състезание купа „Никола Козлево“, което се проведе на 28 и 29 юни в община Никола Козлево, Шумен, съобщават организаторите. В състезанието, което е кръг от Черноморска колоездачна лига, взеха участие лицензирани състезатели от София, Варна, Пловдив, Бургас, Стара Загора, Габрово, Сливен, Пазарджик, Разград, Казанлък, Троян и Несебър. Националното състезание се организира за първа година от община Никола Козлево, колоездачен клуб „Варна” и Черноморска колоездачна лига.

Категориите, в които участниците се състезаваха, са юноши старша възраст, мъже до 23 г. и мъже Елит.

В първия ден от състезанието участниците премериха сили в дисциплината Индивидуално бягане по часовник по маршрута Никола Козлево – Хърсово – Никола Козлево. Общата дължина на маршрута за юношите бе 13 км, а за мъжете 26 км.

В категория юноши старша възраст на първо място се класира Дамян Иванов от ПКД „Цар Симеон“ – Пловдив, който измина дистанцията за 19’03”, следван със секунда разлика от Петър Димитров от КК „Несебър“ на второ място и Георги Николов от КК „Драг“ – София на трето място.

При мъжете до 23 г. най-бърз е Мартин Попов от КК „Несебър“ с време 36’49”, на второ място с разлика от 29” се класира Цветан Иванов от КК „Левски“ – София, а трето място с разлика 1’4” зае Ясен Александров от КК „Варна“.

В категория мъже Елит първи е Радослав Константинов от КК „Черноморец“ – Бургас с време 35’50”, втори с разлика от 1’37”е Марио Сучев от КК „Драг“ – София, а трети е състезателят от КК Несебър Теодор Русев с разлика 2’35”.

През втория ден на купа „Никола Козлево“ участниците се състезаваха в дисциплината Общ старт по маршрут със старт от с. Стоян Михайловски – Жилино – Църквица – Хърсово – Никола Козлево – Пет могили – Каравелово – Красен дол – Мировци – Стоян Михайловски – Жилино – Църквица – Хърсово – Никола Козлево – финал в с. Вълнари. Трасето бе с обща дължина 86 км и 1200 м положителна денивелация.

Първо място в категория юноши старша възраст зае Дениз Рустемов от ПКД „Цар Симеон“ – Пловдив с време 2h19’58”, на второ място с разлика стотни от секундата е Любомир Илчев от КК „Варна“ и на трето място с разлика от 1’16” се класира Гаврил Стефанов от КК „Янтра-Исполин“ – Габрово.

При мъжете до 23 г. най-бърз е Мартин Папанов от КК „Хемус“ – Троян, който измина дистанцията за 2h18’30”, на второ място с разлика от 1’28” се класира Венцислав Венков от колоездачен клуб Martigues Sport Cyclism и на трето място е Цветан Иванов от КК „Левски“ – София с разлика 1’44”.

Най-оспорвана бе надпреварата в категория мъже Елит, където с разлика от няколко стотни от секундата първо място зае Йордан Андреев от НИЦА (Франция) с време 2h18’58”, следван от Стефан Христов на второ място от КК „Верея“ – Стара Загора, а на трето място се класира Пламен Димов от КК „Цар Симеон“ – Пловдив.

Участниците в състезанието бяха поздравени от кмета на Община Никола Козлево Ешреф Реджеб.

Снимки: Цвета Нешева

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *