Подкрепяте ли проектокабинета на Слави?

or

гласували: 387

Куклено шоу

ЕКОПАК България организира детски празник в Шумен на 18 април от 10,30 ч. В парка до община Шумен ще бъде представено безплатното куклено шоу  „Приказка за юначета с празни тумбачета“, което ще учи децата да събират разделно отпадъци от опаковки.  Децата ще се срещнат с обичаните приказни герои – Хартояд, Пластоядка и Стъклояд. Те ще покажат на зрителите как да се грижат за опазването на околната среда като изхвърлят отпадъците от опаковки разделно.

След представлението децата ще се забавляват с танци и игри.

Входът е свободен, а всеки малчуган ще получи комикс книжка с игри.

Образователната пиеса разказва историята на три симпатични животинчета – Хартояд, Пластоядка и Стъклояд, които живеят в парка и се „хранят“ с отпадъци от опаковки.

Героите са лица на кампанията „Нахрани ме разделно!” и са добре познати от контейнерите за разделно събиране на „Екопак България“. Кукленото шоу пътува из българските градове вече четвърта година като стартът му беше в София на 26 април 2015 г. За този период актьорите от „Театър на приказките“ обучиха над 3 800 деца на възраст 4 – 8 години в 18 градове в страната да събират разделно. След като се запознаят с историята на трите чудати геройчета, които се грижат парковете да бъдат чисти, децата стават ревностни привърженици на разделното събиране на отпадъци от опаковки и обучават и родителите си.

Детският празник се организира от „Екопак България“ и община Шумен.

Тазгодишното турне на театъра ще премине през 7 града. Освен в Шумен кукленото шоу ще гостува в Силистра, Дулово, Хисаря, Пазарджик, Айтос, Карнобат.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *