С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,925

Няма амфетамин, няма нищо

В кръвта на 18-годишния Жечко Кюркчиев, който причини тежка катастрофа на бул. “Симеон Велики” в сряда вечерта и уби 22-годишно момиче, няма наличие на наркотични вещества. Това беше обявено по време на съдебно заседание по искане на прокуратурата за определяне на постоянна мярка за неотклонение “задържане под стража” за 12-класника. Токсикологичната експертиза на биологичен материал от Жечко Кюркчиев, оповестена в съдебната зала, не доказвала категорично наличието на амфетамини в кръвта му.

Защитата на Кюркчиев поиска в съда домашен арест и представи документи от стоматологична клиника, доказващи, че младежът е бил в сряда на зъболекар за стоматологична операция за поставяне на импланти. Още в четвъртък беше тиражирана версията, че по време на операцията на Кюркчиев са му били поставени три упойки.

В нощта на катастрофата полицията разпространи информацията, че тестът за наркотици на младежа е показал наличие на амфетамин. Окръжната прокуратура в Шумен също съобщи, че ръководи досъдебно производство във връзка с тежко пътно произшествие, в резултат на което е настъпила смърт и има причинена средна телесна повреда, при управление на МПС след употреба на наркотични вещества.

Съдът не уважи искането на Окръжната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение и го пусна вкъщи под домашен арест.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *