С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,716

Крос „Златна есен“

Традиционният лекоатлетически крос „Златна есен“ за ученици от 3 до 12 клас ще се проведе на 6 октомври (четвъртък) от 9.30 часа в Градската градина, съобщават от пресцентъра на Община Шумен. Заявки за участие се приемат на място, в деня на кроса, до 09,15 часа.

Дължината на една обиколка за най-малките участници от 3-4 клас е 250 метра, за учениците от 5-6 клас и 7-8 клас – 500 метра. Девойките във възрастовата група от 9 до 12 клас също ще бягат 500 метра, а за юношите дължината е 1000 метра. За да се избегне струпването на много ученици на едно място, стартовете за различните възрастови групи ще бъдат през 20 минути.

Награждаването на победителите ще се състои след приключване на бягането във всяка възрастова група. Крайното класиране е индивидуално и отборно. Класиралите се до шесто място във всяка възрастова група ще получат предметни награди, а първите трима състезатели ще бъдат отличени с медали. При отборите ще бъдат връчени три купи – за начални, за основни и за средни училища. Ще бъдат отличени и трите учебни заведения с най-масово участие в лекоатлетическия крос.

Целта на състезанието е да популяризира бягането сред учениците и да създаде трайни навици за спортни занимания сред подрастващите.

Състезанието се организира от ЦПЛР-УСШ „Хан Крум“ със съдействието на Община Шумен.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *