Ще си поставите ли ваксина срещу COVID-19
Да

or

Не
гласували: 500

Красимир Кънев „Артист“ на FIAP

Красимир Кънев стана Артист на Международната федерация за артистична фотография FIAP. Шуменският фотограф получи копие на сертификата си в последния ден на отиващата си 2020 г. Според Ивайло Сакелариев, който завоюва званието „Екселенц“ на FIAP, това е абсолютен успех двама шуменци да попаднат в класацията на световната федерация за артистична фотография. Очевидно няма нищо случайно, защото пътят на двамата се преплита през годините. Често споделят творческите си амбиции и планове, съобразяват се с приятелските критики и вървят напред, Творческото им приятелство е толкова отдавна, че вече никой от двамата не си спомня кой първи е подтикнал другия за участие в конкурсните салони на FIAP. Днес обаче и двамата са удовлетворени, защото участието в тези салони е начин да си сверяват „часовниците“ със световните образци във фотографията.

„От известно време, най-вече през 2020 г. реших да видя как се приема моята работа от различните журита. Започнах да участвам в конкурси и това неусетно се превърна в една игра“, коментира Красимир Кънев. С времето той не само покрива определените квоти, но и дори надхвърля изискванията на FIAP. Според регламента всеки участник трябва да има представяне в най-малко 15 салона в 8 държави с 40 приемания на 15 различни фотографии. Кънев има участия в над 30 салона с 80 фотографии, което му отваря пътя към званието „Артист“ на FIAP. „Основен мотив за участието ми в конкурси е да видя къде съм в световната  фотография, дали това, което правя се харесва освен на мен и на други хора и различни журита. А натрупаният опит допринесе за участие в салоните на FIAP“, коментира Кънев.

Дългогодишната му работа и творчески поглед към голото тяло, с което основно работи, му дават възможност да влезе във финалните селекции в различни салони на FIAP по света. Негови снимки са показвани в салоните в Индия, Сърбия, Австралия, Черна гора, Латвия и България, във Финландия и САЩ, в Киргизстан, Албания, Полша, Азербайджан, Румъния, Швеция, Шотландия, Чешка република, Испания и дори в Северна Македония. За последните Кънев споделя, че се вълнуват от отношенията между България и тяхната страна, но разглеждат нещата на артистична вълна. От всичките си участия в международните салони на FIAP Красимир Кънев има завоювани златни, сребърни и бронзови медали. Последните му награди за 2020 г. са златен медал в Международния салон в Пловдив с темата „Лице и тяло“ и бронзов медал за журналистика, което затвърждава пътя му към званието „Артист“ на FIAP .

Творческата биография на Красимир Кънев започва като фоторепортер в някогашната организация „Фотопропаганда“. После следват 8 години като фоторепортер във в. „Шуменска заря“. От 1998 г., малко преди началото на демокрацията, навлиза в частния бизнес и открива свое фотостудио, което и днес работи успешно.

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *