Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 940

КПП-та в Смядово

Иванка Петрова, кмет на община Смядово

Три КПП-та с доброволци на входовете на гр. Смядово вдига кметът на общината Иванка Петрова с решение на Общинския кризисен щаб. Смядовската кметица обяви, че това е една превантивна мярка за подобряване на санитарно-хигиенните условия и недопускане на заразата с короновирус.

Мярката влиза от 20 март. На КПП-тата всяко превозно средство и пътниците в него ще бъдат дезинфекцирани на влизане в Смядово. На трите входно-изходни артерии ще има по двама дежурни от Общинското доброволно формирование. Тъй като доброволците не стигат, общината обяви набиране на още желаещи. „Хайде момчета, които качвате снимки, обвити с българското знаме, да видим колко сте патриоти, очакваме ви!“ – открито хвърли предизвикателство към младите мъже Иванка Петрова.

След решението на Общинския кризисен щаб Петрова е издала заповед, в която нарежда цитираната дезинфекция, както и мерене на температурата на всички лица, влизащи на територията на населените места от общината. Според тази заповед при констатиране на повишена температура или проявена симптоматика на респираторна инфекция на лицата да се дават указания какво трябва да направят, че да опазят себе си и хората, с които контактуват.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *