Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 585

КПП на изходите

В ОДМВР – Шумен от 00:00 часа на 21 март са въведени ограничения на входно-изходните артерии на областния център за всички автомобили, превозващи пътници и без обоснована причина искат да го посетят или да го напуснат, съобщи говорителят на дирекцията Ася Йорданова.

Изградените КПП са на: бул.“Велики Преслав“ кръстовище с ул.“Преслав“посока от и към кв. Дивдядово (до Пачето), бул.“Ришки проход“ – изхода към и от Бургас (до Булмаг), бул.“Мадара“ (до Фикосота), Индустриална зона (до Лавена), бул.“Симеон Велики“ (след НИЖ), ул.“Университетска“ (до ШУ „Епископ К. Преславски“), ул.“Софийско шосе“ (до Хиподрума), от и към село Лозево, от и към село Новосел.

На контролно-пропускателните пунктове полицаите разговарят с водачи и пътниците в автомобилите, и ако липсва неотложност за пътуването по причини, изброени в заповед РД- 01-143 от 20.03.2020 г. на министъра на здравеопазването (ако пътуване не е свързано с: полагане на труд, здравословни причини на пътуващи или негови близки, завръщане на пътуващите по постоянен или настоящ адрес , като те се удостоверяват с документ), ги връщат.

По пунктовете обстановката е спокойна, повечето от хората са наясно с въведените мерки.

Молим всички да спазват указанията на униформените служители. Полицейски автомобили патрулират в града и призовават хората да се прибират по домовете си и да не седят безцелно навън. Към момента няма случаи на нарушаване на обществения ред. Молим възрастните хора да не се струпват повече от двама на обществени места, пред и в търговски обекти.

Нека бъдем отговорни и да се грижим за нашето и здравето на нашите близки, роднини и познати.

 

Коментари

  • зимзелен март 21, 2020 в 6:11 pm

    Квартал “Дивдядово” е част от Шумен. “Мътница”, “Макак” също.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *