С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,705

Координация на действията

Областният управител проф. Добромир Добрев проведе работна среща за координация на дейностите между институциите във връзка с прогнозите за усложняване на метеорологичната обстановка и обявения от Националния институт по метеорология и хидрология „оранжев“ код в област Шумен за утре, 25 ноември. В разговор с директора на Областна дирекция на МВР старши комисар Георги Гендов, представители на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, на Областно пътно управление и Митко Стойчев – началник отдел „Експлоатация, мрежи и СТИ – Изток“ на РЦ – Шумен към „Електроразпределение-Север“ АД, беше направена оценка на обстановката с оглед очакваните дъждове, снеговалежи и силни ветрове. Планирани бяха превантивни мерки и бяха обсъдени действията на съответните служби и институции при възникване на кризисни ситуации на територията на област Шумен.

Към 15,30ч. на 24 ноември на територията, обслужвана от „Електроразпределение-Север“ АД, няма населени места без електрозахранване с продължителност на прекъсването повече от 6 часа.

Областният управител проф. Добромир Добрев настоя за максимална мобилизация на всички институции. Той подчерта важността на синхронизираните действия и обмена на точна информация за предприемане на своевременни действия  при възникване на извънредна ситуация. Ръководителите на институциите информираха областния управител относно създадената организация, наличната техника и готовността за действия при усложняване на зимната обстановка.

По-рано през днешния ден областният управител проф. Добромир Добрев проведе разговори с кметовете на общините Шумен, Нови пазар, Каспичан, Каолиново, Никола Козлево, Венец, Хитрино и Смядово, където според прогнозите се очаква сериозно влошаване на времето. Общините са в готовност и са предприети необходимите превантивни мерки.

Отговорните институции отправят призив към гражданите, на които им предстои пътуване, да тръгват на път само с автомобили с достатъчно гориво, оборудвани за зимни условия, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на контролните органи.

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *