С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,716

Концерт на Асен Масларски

Обичаният български певец Асен Масларски днес ще пее за публиката в Шумен. Концертът е част от инициативата „Лято Арт“ на „Клуб култура за Шумен“. Събитието е от 18.00 часа в „Ганушевата къща“ на улица „Цар Освободител“ 152.

При лошо време концертът ще бъде в Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров”.

Събитието се реализира с подкрепата на Община Шумен.

Асен Масларски написва първите си авторски песни още като ученик. Първите му записи в БНР и Радио Шумен са в периода 1976-1980 година като студент в Шуменския университет.

През 1978 записва песента „Оттука започва България“, определена 30 години по-късно за Химн на Шумен. Между 1980 и 1982 година осъществява концертна дейност с Михаил Белчев. През 1986 издава „Място за огнище“ заедно със Стефан Златев – дългосвиреща плоча в „Балкантон“.

През 1987-1991 започва активната му самостоятелна концертна дейност. След 1989 година издава два солови албума, а около 2000-та година започва да твори в тандем с Милица Божинова от Тоника СВ и Фамилия Тоника. През 2009 година издава юбилейната си песносбирка в комплект с два диска, наречен „Вън вали“. Асен Масларски продължава да композира, да пее и да пише песни.

Той е автор и изпълнител на Химна и на Шуменския университет. Асен Масларски бе и сред основателите и първи директор на частното радио “Форте”.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *