С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,542

Консул Климанов в Шумен

Областният управител на Шумен проф. Стефан Желев прие новоназначения Генерален консул на Руската федерация във Варна Владимир Климанов /вляво/.

Новият генерален консул на Русия във Варна Владимир Климанов беше на първото си официално посещение в Шумен. Той е на този пост от средата на месеца. Преди това Климанов беше генерален консул на Русия в Русе. Назначението във Варна е неговата четвърта дипломатическа мисия в България – след 2 мандата в посолството на Руската федерация в София и след четирите години в Русе.

Днес областният управител на област Шумен проф. Стефан Желев прие Владимир Климанов. По време на разговорите, на които присъства и заместник-областният управител Ширин Вели, проф. Стефан Желев представи пред руския дипломат особеностите в икономическото развитие на област Шумен, както и богатото културно и историческо наследство на региона.

Владимир Климанов акцентира на възможностите за сътрудничество в областта на икономиката и образованието и изрази увереност, че добрите и ефективни контакти ще продължат и занапред.

В края на разговорите областният управител проф. Стефан Желев и Генералният  консул на Руската федерация във Варна Владимир Климанов изразиха убеждението си, че ще си сътрудничат ползотворно в интерес на продължаване на добрите отношения между България и Русия.

По-късно Климановнов се срещна и с кмета на Шумен Любомир Христов. Той благодари на Владимир Климанов за поздравлението, което генералният консул отправи към шуменци по повод 140 години от освобождението на Шумен. „Отношенията между българския и руския народ винаги са с дългогодишна традиция и винаги са били много приятелски. Радвам се да Ви посрещна в нашия град“, каза кметът. Той запозна госта с историята и съвременното развитие на Шумен и отбеляза, че кметският екип усилено работи за икономическото възраждане на града. Христов отправи още веднъж и чрез новия генерален консул на Руската федерация във Варна Владимир Климанов покана към руските инвеститори.

По думите на Владимир Климанов задълбочаването и разширяването на сътрудничеството между България и Русия е от взаимен интерес и на двете страни. Той изрази убеждението си, че е важно да продължи укрепването на двустранните отношения както в областта на културата и науката, така и на бизнеса. Връзките с побратимения руски град Подолск, който е развит промишлен център, могат да дадат стимул за развитие и на икономическите контакти, смята генералният консул.

Кметът Любомир Христов пожела на Владимир Климанов успешен мандат. Той му подари алманах, посветен на индустрията на Шумен и кристален плакет с изображение на откритата преди дни Арена Шумен.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *