Справя ли се правителството с COVID-19 кризата?

or

гласували: 466

Консултации за РИК   

Областният управител проф. Стефан Желев проведе консултации за определяне състава на Районна избирателна комисия – Шумен в изпълнение на чл. 60, ал. 1 от Изборния кодекс и във връзка с насрочените с Указ № 130 на Президента на Република България избори за Народно събрание на 11 юли 2021 г., информират от пресцентъра на Областната администрация.

В консултациите участваха представители на парламентарно представените партии и коалиции. Присъстваха упълномощени представители на Коалиция„ГЕРБ-СДС“, ПП „Има такъв народ“, Коалиция „БСП за България“, ПП „ДПС“, Коалиция „Демократична България” и Коалиция „Изправи се!Мутри вън!“.

Съгласно Решение № 5-НС/12.05.2021 г. на ЦИК съставът на РИК за райони с до 9 мандата, какъвто е и 30-ти Шуменски избирателен район, е от 13 членове, вкл. председател, двама заместник-председатели и секретар, като разпределението между партиите и коалициите е следното: коалиция „ГЕРБ-СДС“ – 4 членове, партия „Има такъв народ“ – 3 членове, коалиция „БСП за България” – 2 членове, партия „ДПС” – 2 членове, коалиция „Демократична България“ – 1 член и коалиция „Изправи се! Мутри вън!“ – 1 член. Председателят, заместник-председателите и секретарят не могат да бъдат от една и съща партия или коалиция.

По време на консултациите коалиция„ГЕРБ-СДС“ предложи Василина Кънчева за председател на РИК. Бяха направени две предложения за заместник-председател на комисията – коалиция „БСП за България“ предложи Мариела Велинова и коалиция „Демократична България“ предложи Мария Василева. Две бяха предложенията за секретар на РИК-Шумен. ПП „ДПС“ предложи Ахмед Джамбазов, а Веселина Маринова е предложението на ПП „Има такъв народ“. След проведените разговори не беше постигнато съгласие за позицията секретар на РИК Шумен, като коалиция „Изправи се!Мутри вън!“ обяви подкрепата си за предложението на ПП „Има такъв народ“. За членове на РИК-Шумен предложенията са – от коалиция „ГЕРБ-СДС“- Севдалина Герджикова, Карен Гарабедян и Красимир Куртев, от партия „Има такъв народ“- Виолина Йорданова и Димитър Димитров, от коалиция „БСП за България“-Георги Георгиев, от ДПС-Хатидже Исуф и от коалиция „Изправи се!Мутри вън!“- Деян Станев.

Областният управител ще представи в ЦИК протокол от проведените консултации и предложенията на партиите и коалициите. Със свое решение ЦИК ще назначи състава на РИК Шумен за предстоящите парламентарни избори.

 

 

Коментари

  • Юлиян Русев - студент-юрист в РУ май 17, 2021 в 7:40 pm

    Юрисконсултката на Областното Пътно управление – Шумен находящо се в град Шумен пл. „Оборище“ е Веселина Маринова, която се бори за секретарското място от Славитрофоновата партия – ИТН с представителя на ДПС-то, който е много силен кадър. Същата юрисконсултка Веселина Маринова от ИТН – Шумен да ходи да се идентифицира пред шуменската общественост, че е от партия ИТН, тъй като така казва и Решение № 6 от 18. 07. 2019 г. на КС на РБ по к. д. № 6 / 2019 (ДВ. бр. 59 от 26. 07. 2019 г.), а именно че: конституционните съдии поддържат законосъобразността на чл. 53, ал. 5, чл. 70, ал. 5 и чл. 85, ал. 5 от ИК, защото мандатът на член на ЦИК не е от политическата партия, която го е предложила, а е като член на независим централен орган с отговорни публични функции. Тези лица са избрани заради компетентността си, доброто си име, но и заради репутацията си пред съответната партия, която естествено е свързана и с политическите им убеждения. Това РКС важи и с пълна сила за представителите на РИК – Шумен относно политическите им възгледи предложени от съответните политически сили в Шумен, а не на мен да ми предложат да бъда мецаната с мечкаря на шуменския гезмерлък.
    В случая мечкаря е шуменската партия ИТН, а мецаната съм Аз, за да не мога да си намеря работа, като юрист, като ме припознае целия шуменския гезмерлък, т. е. шуменската общественост. Тази партия не ми е предложила облаги или каквото и да е било, че да се жертвам, като мецана да й бъда пред шуменската общественост. Не са познали тези да им нося изборните агитационни материали. Съпругът и децата на юрисконсултката на Областното Пътното управление на Шумен на пл. „Оборище“ и членовете от домакинството на Виолета Йорданова и на Димитър Димитров те да се появят от ИТН пред шуменския гезмерлък и когато един ден обществото намрази СлавиТрифоновата партия, да намразят и истинските им представители в РИК – Шумен, а не мен да ме намразят и свързват с тази партия не само шуменската общественост, но и циганите, котките и кучетата на град Шумен. Политическите прецаквания и надцаквания ми са ясни. 16 години съм бил в политиката и съм се научил на политически и партийни прецаквания и надцаквания. Политическото прецакване в случая спрямо мен ще бъде ако позволя на ИТН – Шумен да им нося агитационните материали и да агитирам шуменската общественост и с това същата ме опознае и когато обществеността намрази партията ИТН, като компрометирана, утре където и да кандидатствам за работа ще ми се тръшкат вратите под носа ми с критичния към мен въпрос: „Твоята партия ИТН и Слави Трифонов какво направиха за благото на България?,“ а надцакването спрямо мен ще бъде, че юрисконсултката на Областното Пътното управление в Шумен заедно с Виолина Йорданова и Димитър Димитров ще се крият в РИК – Шумен, няма да се представят визуално пред шуменската общественост, за да бъдат видяни техните физиономии а именно: с раздаването на партийните материали на ИТН в Шумен и същите, когато се разочароват от СлавиТрифоновата партия и я заменят с друга или решат да кандидатстват на други работни места, като юрисконсултката на Областното Пътно управление Шумен вратите ще им бъдат свободно отворени и никой няма да може да ги припознае, че са били в СлавиТрифоновата партия, когато обществото я ингорирало от политическата сцена и така Аз ще бъда игнориран със СлавиТрифоновата партия след време, а юрисконсултката на Областното пътно управление Шумен ще бъде вечно на работа, като юрист, а Аз бродещ юрист, който се моли за работно място с история на бивша и компрометирана СлавиТрифонова партия наречена ИТН.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *