Справя ли се правителството с COVID-19 кризата?

or

гласували: 467

Конски Великден

Снимки: Селкора

С традиционен тържествен парад шуменските клубове по конен спорт отбелязват Тодоровден или както още се нарича Конският Великден. В навечерието на  празника конно шествие днес следобед тръгна от хиподрума, премина пред църквата „Св. Три Светители“ и завърши в 16,45 ч пред сградата на Община Шумен. Шествието бе посрещнато от кмета Любомир Христов.

По традиция на този ден клубовете рапортуват пред кмета на общината за постигнатите успехи. От името на конните състезатели Аспарух Атанасов връчи една от купите, спечелени през миналата година и обеща да постигнат още по-големи успехи в състезанията през тази година.

„Тодоровден е един любимите празници на българите, в който отдаваме дължимото на конете и хората, които се грижат  за тях. Конният спорт има традиции в нашия град, надявам се те да продължат и вие спортистите да имате все повече успехи. Общината ще продължи да ви подкрепя и да ви помага“, обеща на свой ред Любомир Христов на състезателите.

Утре – на Тодоровден, празникът продължава на закрития манеж на хиподрума. От 09,30 ч започват състезанията по гладки надпрепускания, а от 10,30 ч ще бъде тържественото откриване. Програмата ще продължи на закрития манеж с турнир по прескачане на препятствия, който е с начален час 10,40.

Организатори на празника на коня и конния спорт са Община Шумен, Държавното предприятие „Кабиюк“, Клуб по конен спорт „Кабиюк“, Клуб по конен спорт „Шумен“ и ЕК „Шумен 2010“. Общината кани шуменци да се присъединят към празника на Хиподрума.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *